Close search

Гаспачо с миди “Сен Жак”

5.0
от общо 128 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Гаспачо с миди “Сен Жак” photo-credit Гаспачо с миди “Сен Жак”

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За да приготвите гаспачо, смесете доматите, краставицата, чесъна, босилека, филията хляб, червената чушка, табаско (по желание), солта и зехтина в удобен съд и ги пасирайте.
  2. След като се получи гладка смес, прецедете през цедка за да отстраните семките и люспите от зеленчуците.
  3. В тиган, на слаба температура, загрейте маслото и останалия зехтин и към тях прибавете мидите.
  4. Гответе докато се получи златист цвят (ако използвате скариди, те стават червени).
  5. Нарежете ситно цветните чушки и малко краставица и заедно с мидите ги поставете в подходяща купа за сервиране. Залейте с гаспачото и декорирайте с пресните подправки и брускети.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK