Close search

Гръцка мусака

4.0
от общо 128 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Гръцка мусака photo-credit Сочна гръцка мусака с патладжани и зехтин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме патладжаните и ги нарязваме на дебели шайби. Посоляваме ги и ги поставяме в наклонена тава да пуснат сок и да се отцедят. 
  2. Нареждаме ги в тава заедно със зехтина. 
  3. Почистваме и нарязваме лука на ситно. Задушаваме го заедно с каймата, доматите, ригана, черния пипер, канелата и чесъна, докато водата на доматите поизври. 
  4. В отделен съд приготвяме сос от маслото, брашното и прясното мляко, като бъркаме непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти. 
  5. В йена тавичка нареждаме пласт от половината патладжани, пласт от сместа с каймата, след това пласт от останалите патладжани. Накрая ги заливаме соса.
  6. Печем мусаката на 180 градуса, около 40 минути.
Още от : основни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK