Гръцка мусака
Продукти
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 600 мл. прясно мляко
- 1 щипка канела
- 1 ч.л. риган
- 4 скилидки чесън
- 500 г кайма смес
- 1 глава лук
- 4 домата
- 4 патладжана
- 100 мл. зехтин
- 3 с.л. брашно
Начин на приготвяне
- Почистваме патладжаните и ги нарязваме на дебели шайби. Посоляваме ги и ги поставяме в наклонена тава да пуснат сок и да се отцедят.
- Нареждаме ги в тава заедно със зехтина.
- Почистваме и нарязваме лука на ситно. Задушаваме го заедно с каймата, доматите, ригана, черния пипер, канелата и чесъна, докато водата на доматите поизври.
- В отделен съд приготвяме сос от маслото, брашното и прясното мляко, като бъркаме непрекъснато на слаб огън, докато се сгъсти.
- В йена тавичка нареждаме пласт от половината патладжани, пласт от сместа с каймата, след това пласт от останалите патладжани. Накрая ги заливаме соса.
- Печем мусаката на 180 градуса, около 40 минути.
Шоколадов хляб
В голяма купа разбъркваме брашното с какаото. Добавяме маята, смесена със захарта и солта. Разбърквам...
Гофрети
Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.В едната купичка разбиваме белтъците с половина...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook