Close search

Хапки от сьомга с шафранов сос

5.0
от общо 126 глас
Време: 20 мин.
Ниво: средно
Порции: 4
Сервирай с 4 Бяло вино

Хапки от сьомга с шафранов сос photo-credit Хапки от сьомга с шафранов сос

Продукти

Начин на приготвяне

1. Измиваме добре стръка праз лук и внимателно го срязваме по дължина на 2 части. Разделяме обвивката и бланшираме лентите за няколко секунди. Оставяме да се охладят и отцедят.

2. Нарязваме сьомгата на 12 хапки и овкусяваме със сол и пипер. Увиваме внимателно с бланшираните лентички праз лук.

3. Загряваме 500 мл вода в тенджерка и поставяме кошничка за готвене на пара. Задушаваме за около 8 мин.

4. Приготвяме сос от сметаната, майонезата, шафрана и горчицата. Овкусяваме го с малко лимонов сок, сол и щипка захар.

5. Нарязваме франзелата и приготвяме брускети, като ги намазваме с масло и поръсваме с малко сушена мащерка. Запичаме ги във фурната до златисто.

6. Сервираме в голяма чиния, като разпределяме хапките и поливаме със соса, украсяваме с пресния кресон.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK