Хрупкав паниран патладжан

Продукти

  • 1 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • 2 яйца
  • 1 патладжан
  • сол
  • олио
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме патладжана.
  2. Поставяме го в малко вода със сол за около 30 минути, да махнем горчивината.
  3. В купа разбиваме яйцата.
  4. Отделно в друга купа смесваме галетата, брашното и малко сол.
  5. Изцеждаме патладжана от водата, всяко парче потапяме в разбитите яйца, после в галетата и пържим с сгорещена мазнина от двете страни.
  6. Изваждаме от тигана и поставяме върху кухненска хартия за да изцеди от мазнината.
  7. По желание при сервиране поръсваме с малко ситно нарязан магданоз и гарнираме със свежа салата