Калмари с домати и червена чушка

Продукти

  • 1 кг калмари
    , почистени
  • 125 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
    , нарязана на ситно
  • 2 червени чушки
    , нарязани на ситно
  • 500 г домати
    , нарязани на ситно
  • 250 мл рибен бульон
  • 6 с.л. бяло вино
    сухо
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 с.л. магданоз
    , нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме калмарите по дължина и след това на шайби по 2.5 см.
  2. Загряваме в дълбок тиган с капак зехтина и слагаме лука, чесъна и чушката, и леко ги запържваме.
  3. Добавяме доматите и оставяме да поври, докато се сгъсти леко.
  4. Добавяме бульона и виното, и оставяме на слаб огън. Добавяме калмарите, сол и черен пипер и задушаваме около 60 минути на слаб огън, докато калмарите омекнат и сместа се сгъсти. Ако се налага отваряме капака, за да изври течността.
  5. Преди сервиране поръсваме с магданоза.