Канелони с рикота и спанак

Продукти

  • сол на вкус
  • 80 г пармезан
  • 300 г рикота
  • 250 г спанак
  • 250 г канелони
  • салвия на вкус
  • 15 г масло
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 литър сос "бешамел"
  • индийско орехче на вкус

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large kaneloni s rikota i spanak

Начин на приготвяне

  1. Поставяме бешамела в купа и към него добавяме половината от пармезана. Разбъркваме внимателно.
  2. Сваряваме спанака и го нарязваме на ситно. След това го изпържваме в зехтин, заедно с малко салвия - за около 2 минути. Посоляваме на вкус и охлаждаме. 
  3. В купата прибавяме сиренето, останалият пармезан, спанака и малко индийско орехче.Разбъркваме добре.
  4. С така приготвения пълнеж напълваме канелоните. 
  5. Намазваме форма за печене с масло и в нея изсипваме половината от бешамела. Нареждаме канелоните и ги заливаме с останалия бешамел. 
  6. По желание, може да поръсим с пармезан и запичаме за около 25 минути, в предварително загрята на 220 градуса, докато се зачервят.