Канелони със сирене и спанак

Продукти

  • За плънката:
  • пипер
  • сол
  • 0,5 глава лук
  • 400 г сирене "рикота"
  • 100 г спанак
    замразен
  • 100 г пармезан
    настърган
  • 1 пак. канелони
    "Барила"
  • За соса Бешамел:
  • 50 г брашно
  • 50 г масло
  • 0,5 литър прясно мляко
    топло

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме ситно нарязания лук заедно със спанака, добавяме и сиренето Рикота. Сваляме от котлона и добавяме 50 грама от пармезана, сол и пипер на вкус.
  2. Пълним канелоните със шприц или дълга лъжица. 
  3. За соса: запържваме брашното в масло и добавяме топлото мляко. Бъркаме енергично с тел, за да не се образуват бучки. Ако се налага използваме и пасатор, за да постигнем хомогенна смес.
  4. Намазваме тавичка с масло, разстиламе сос на дъното и нареждаме канелоните. Покриваме ги с още сос Бешамел и поръсваме с останалите 50 г пармезан.
  5. Печем около 30-40 минути, на 190 градуса с вентилатор. След като се зачерви изваждаме и изчакваме 10 минути преди сервиране.