Close search

Карфиол с лешниково масло

0.0
от общо 125 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 12

Карфиол с лешниково масло photo-credit Вкусен запечен карфиол с лешниково масло

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната до 250 градуса. Поставяме лешници върху хартия за печене за около 10 минути. Оставяме ги да изстинат върху кухненска кърпа и махаме обелките. Начукваме ги на едро.

2. Почистваме карфиола, разделяме го на розички и го задушаваме на пара за около 20 мин. Ако нямате приставка за пара, можете да го сварите за около 5-8 мин.

3. В тенджерка слагаме  маслото да се стопи на средна температура. Добавяме лешници и запържваме за около 3 до 4 минути. Отстраняваме от огъня и добавяме лимонов сок и див лук. Подправяме със соли разбъркваме. По желание може леко да запържим карфиола или само да го залеем  с лешниковото масло и сервираме веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK