Картофен чипс със зехтин

Продукти

  • сол
    , на вкус
  • 3 с.л. зехтин
  • 800 г картофи

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина. 
  2. Слагаме ги в купа и добавеме 1 супена лъжица от зехтина. Посоляваме и разбъркваме. 
  3. В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите. 
  4. Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса. Печем още 15 минути, докато картофите станат хрупкави.

* Може да изпържим чипса във фритюрник.