Close search

Картофена крем супа с рукола

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Картофена крем супа с рукола photo-credit Свежа картофена крем супа с рукола

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме ги в тенджера с вода да се сварят.
  2. Добавяме почистените и нарязани моркови, розмарина, пилешките бульони и малко масло.
  3. Варим докато зеленчуците омекнат. 
  4. След това прецеждаме всичко в нов съд, намачкваме и  пасираме.
  5. През това време слагаме и маслото. 
  6. Получаваме гъста смес, в която сипваме прясното мляко (предварително затоплено).
  7. Измиваме и пасираме руколата. Добавяме я към супата. Разбъркваме добре.
  8. Супата сервираме, по желание гарнирана с малко течна сметана и крутони.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK