Картофени кюфтета с царевица

Продукти

  • 1 кг. картофи
  • 3 яйца
  • 1 глава лук
  • 80 г царевица
    , от консерва
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • сол
    на вкус
  • 200 г извара
  • брашно
    за овалване

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. След това ги обелваме и намачкваме, докато са още топли. 
  2. Нарязваме лука и магданоза на ситно, и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяме изварата, царевицата, индийското орехче, солта и яйцата, и разбъркваме много добре.
  3. От готовата картофена смес оформяме кюфтета с желана от нас големина, овалваме ги в брашно и пържим в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна.
  4. Готовите кюфтета може да отцедим от ненужната мазнина върху кухненска хартия.
  5. По желание, сервираме поръсени с пресен магданоз, нарязан на ситно.