Close search

Картофи по селски

4.8
от общо 131 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Картофи по селски photo-credit Хрупкави картофки с много подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите в посолена вода без да ги белим.
  2. Като изстинат, ги нарязваме на едри парчета и ги слагаме в кутия с капак, заедно с подправките и цаервчното брашно. Разклащаме кутията добре, за да могат подправките да полепнат по картофите.
  3. След това пържим в олиото, докато хванат златиста коричка.
  4. Поднасяме топли.
  5. (По желание подправките могат да бъдат различни - може да добавим чесън, сирене или лют червен пипер. Може да ги приготвим както с пресни картофки, така и със стари).

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    малко чубрицата ми е в повече (понеже не харесвам), но рецептата е супер!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK