Кашкавал с хрупкава коричка и кренвирши на тиган

Продукти

  • 1 яйце
  • 300 г кашкавал
  • 250 г кренвирши
  • 20 г масло
  • 30 г галета
  • 15 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме кашкавала и кренвиршите.
  2. В купа смесваме галетата с брашното и яйцето. Разбъркваме ги добре.
  3. Загряваме половината от маслото в тиган. Потапяме всяко парче кашкавал в яйчната смес и го слагаме в сгорещения тиган. Печем го като обръщаме и от двете страни.
  4. В друг тиган заграяваме останалата част от маслото и изпичаме кренвиршите, отново от двете страни.

Съвет: Ако ползвате тефлонов тиган, не е необходима мазина при печенето/пърженето.