Close search

Кекс с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Кекс с тиква photo-credit Вкусен кекс с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре. Добавяме какаото. 
  3. Прибавяме пюрето от тиква и орехите, и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
  4. Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).

Съвет:

По желание, може да направим заливка от разтопен на водна баня шоколад.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова / гл. редактор на Kulinaria.bg

    Рефрешнете страницата. Може да не Ви се е появявала в момента, защото правехме промени по сайта.
    Благодаря Ви за сигнала!
    Поздрави,
    Нина

  2. Small
    Анонимен

    Тиквата е пропусната в продуктите. Колко се слага?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK