Кекс с тиква

Продукти

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. брашно или колкото поеме
  • 0,5 ч.ч. тиква , сварена и пюрирана
  • 0,5 ч.ч. орехи , смлени
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1 ч.л. сода
  • 1 ч.л. натурално какао

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large keks s tikva

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре. Добавяме какаото. 
  3. Прибавяме пюрето от тиква и орехите, и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
  4. Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).

Съвет:

По желание, може да направим заливка от разтопен на водна баня шоколад.