Кекс с ягоди и сирене

Продукти

  • 2 ч.ч. брашно
  • 100 г ягоди , почистени и нарязани
  • 1 ч.л. сода
  • 100 г сирене "филаделфия"
  • 0,5 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 125 г масло , разтопено
  • 4 жълтъка

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large keks s yagodi i sirene

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме жълтъците и захарта с миксер, докато се получи еднородна смес. 
  2. След това, последователно прибавяме маслото, киселото мляко с угасената в него сода, сиренето и брашното. 
  3. Отново разбиваме с миксер, но на по-бавна степен. Добавяме ягодите и разбъркваме внимателно.
  4. Получената смес изсипваме в предварително намаслена и набрашнена тавичка. 
  5. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.