Кексчета с ананас и шоколад

Продукти

  • 5 г ванилена захар
  • 1 ананас
  • 400 г шоколад
  • 20 г какао
  • 250 мл прясно мляко
  • 300 г захар
  • 50 мл олио
  • 450 г брашно
  • 3 яйца
  • 20 г масло
  • 5 г бакпулвер

Време: 65 мин.
Ниво: средно

Large kekscheta s ananas i shokolad

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. 
  2. Добавяме към разбитите яйца брашното, олиото, бакпулвера, млякото и ванилената захар. 
  3. Разбъркваме много добре до получаването на еднородна смес. 
  4. Разделяме сместа на две части и в едната прибавяме какаото. 
  5. В намазнена и поръсена с брашно тава изсипваме около 2 сантиметра от какаовата смес. След това отгоре изсипваме цялата ванилова смес и накрая цялата какаова смес. 
  6. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, 45 минути. 
  7. След изпичане оставяме да изстине. 
  8. Нарязваме ананаса на тънки шайби. 
  9. Разтапяме шоколада на водна баня и прибавяме маслото за по голяма гладкост. 
  10. Вече готовият кекс гарнираме с ананаса, отгоре заливаме с шоколад и поставяме в хладилник за 20-30 минути. 
  11. Поръсваме с кокосови стърготини или по желание, със смлян шам фъстък.