Close search

Кексчета с течен център и два вида шоколад

5.0
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Кексчета с течен център и два вида шоколад photo-credit Кексчета с течен център и два вида шоколад

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме жълтъците с пудрата захар, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намазняваме осем формички с диаметър около 8-10 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем кексчетата в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем кексчетата 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. Сервираме веднага.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK