Close search

Кейк Рени

4.0
от общо 128 гласа
Време: 65
Ниво: лесно
Порции: 1
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Кейк Рени photo-credit Ароматен кекс

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме жълтъците, захарта и мекото масло до гладка хомогенна смес, като бавно бъркаме с дървена лъжица (като бабите едно време, когато не е имало миксер)

2. Към тази смес добавяме постепенно леко затопленото мляко.

3. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и ванилията.

4. Във отделен съд разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към основната смес с леко бъркане, за да се запази въздушността и консистенцията.

5. Нарязаните зелени смокини  /от сладко/ ги овалваме задължително в брашно преди да ги добавим в сместта , за да се задържат без да падат на дъното на формата.

6. Печем в намаслена форма /от мекото масло/, първоначално в студена фурна на 160 градуса- 25 мин, и 20-мин. на 180 градуса.

7. След като е изпечен, е хубаво да се извади от формата след около минута, ако всичко е спазено, няма да е залепнал.

8. Може глазирате пожелание, с любимата глазура, също така вместо зелените смокини може да добавите стафиди /с джъмбо/ става най добре, и изобщо сушени плодове като  кайсии, сини  сливи и други.

** Рецептата и снимката са ни любезно предоставени от Рени Иванова.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK