Close search

Кейк с черен шоколад, овесени ядки и ягоди

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: професионално
Порции: 8

Кейк с черен шоколад, овесени ядки и ягоди photo-credit Кейк с черен шоколад, овесени ядки и ягоди

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме маслото и шоколада. 
  2. Разбиваме на крем яйцата, жълтъците и захарта. 
  3. Разтопеният шоколад смесваме с яйцата и към тях добавяме пресятото брашно, половината овесени ядки, орехите и малко стафиди. 
  4. Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с брашно. 
  5. Изливаме готовата смес във формата, поръсваме с останалите овесени ядки и малко стафиди, и печем на 150 градуса около 30 минути, след което още 10-15 минути на 180 градуса. 
  6. След като кейкът е готов, го оставяме да престои 1 час в хладилника (вкусът е различен), но може да се консумира и топъл. 
  7. Преди сервиране гарнираме с пресни ягоди.
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Анонимен

    и на стафидите не има схванах посоката на движение?!?!?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK