Close search

Кифлички със шафран

5.0
от общо 126 глас
Време: 135 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Кифлички със шафран photo-credit Кифлички със шафран

Продукти

Начин на приготвяне

1. Изсипваме млякото да заври и добавяме стрития на прах шафран и маслото. Оставяме да се охлади.

2. В отделна купа смесваме брашното, захарта, солта и маята. Добавяме млякото и яйцето и месим за около 10 мин., докато се получи меко и еластично тесто. Оставяме да втаса, докато удвои обема си за около 1 час.

3. Изваждаме тестото и го разделяме на 12 равни части. Поръсваме стафидите с есенцията ром. Оформяме фитили от тестото с дължина около 30 см. Навиваме ги във формата S. Оставяме ги да втасат отново, докато удвоят обема си.

4. Когато са готови, намазваме ги с разбито яйце и поставяме по една стафида в центъра на всяка спирала. Печем на 180 градуса около 15 мин.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK