Close search

Кисело зеле

3.9
от общо 132 гласа
Време: 3 дни и 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 100

Кисело зеле photo-credit Кисело зеле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме външните листа на зелето и го измиваме. Срязваме кочана накръст.
  2. Смесваме солта с бензоата и започваме да редим зелките в бидона с кочаните нагоре.
  3. Слагаме един ред зелки, поръсваме със солта, слагаме и нарязания на парчета по дължината хрян. Така редуваме докато напълним бидона.
  4. Оставяме зелето да преседи така 2-3 дни и след това допълваме бидона с вода. Слагаме царевицата, главите стар лук, измити с люспите и малката глава червено зеле. Притискаме с малка дъсчица и затискаме отгоре с гранитен камък.
  5. Поставяме бидона в прохладно помещение и претакваме всеки ден в продължение на 1 месец.

* Продуктите са за 100 л бидон.

2 Коментара

  1. Small
    Master Chef

    Според мен ролята на бензоата е да го държи по-дълго време и да не се разваля...

  2. Small
    Master Chef

    Много добра рецепта, благодаря!! Ще се затрудня само с намирането на гранитен камък :)

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK