Close search

Киш от спанак и сирене "Скаморца"

5.0
от общо 127 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Киш от спанак и сирене "Скаморца" photo-credit Вкусен киш със спанак

Начин на приготвяне

1. Смесваме пресятото брашно и маслото и месим докато се получат трохи. Добавяме 1 яйце и малко студена вода и месим докато получим меко тесто. Увиваме го в прозрачно фолио и оставяме за 30 мин. в хладилника.

2. Измиваме и нарязваме спанака на ситно. Нарязваме лука, задушаваме спанака с малко зехтин и лук. Добавяме сол и черен пипер и индийско орехче. Оставяме да се охлади. Отделно разбиваме 2 яйца и млякото, добавяме нарязано на кубчета сирене и спанака.

3. Разточваме тестото на тънък лист с диаметър поне 28 см. Слагаме го в намазнена и набрашнена форма за киш с диаметър 26 см. Притискаме тестото по стените на формата. Набождаме с вилица дъното и поръсваме с галета.

4. Изсипваме сместта върху тестото и печем на около 200 градуса около 40 мин. Може по желание да поръсим с пармезан в последните 5 минути на печенето.

Още от : основни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK