Close search

Киш с картофи, грах и чушки

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Киш с картофи, грах и чушки photo-credit Ароматен киш с картофи, грах и чушки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелете и нарежете картофите, и ги сложете да се сварят за около 10 минути в подсолена вода. 
  2. След това отстранете тенджерата от котлона и изцедете картофите. 
  3. Нарежете чушките, лука, чесъна и след това ги запържете в малко зехтин или олио. 
  4. В дълбока купата смесете овесеното брашно, бялото брашно и морската сол. 
  5. След това добавете яйцата с разбъркване, докато сместа стане хомогенна. Пак с разбъркване, постепенно добавете и млякото. Към получената смес прибавете и запържения лук, сиренето, кашкавала и грахта. Разбъркайте леко сместа. 
  6. Изберете тава за печене и я намажете със зехтин. Наредете на дъното картофите, след което изсипете получената смес върху картофите. 
  7. Печете около 50 минути в предварително загрята фурна. 
  8. След като кишът е готов го оставете да поизстине леко. 
  9. Сервирайте със свежа салата по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK