Клафути с праскови

Продукти

  • 1 с.л. масло
    разтопено
  • 6 праскови
    обезкостени и нарязани, твърди
  • 100 г брашно
  • 1 с.л. ром
  • 1 ванилия
  • 120 мл. прясно мляко
  • 180 мл. сметана
    сладкарска
  • 50 г захар
  • 4 яйца

Начин на приготвяне

  1. С разтопеното масло намазваме тавичка и подреждаме нарязаните праскови. 
  2. Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме сметаната, прясното мляко, ванилията и рома. 
  3. Бавно и постепенно, при непрекъснато бъркане добавяме брашното. (Да се получи малко по-плътна смес от палачинкова).
  4. Заливаме плодовете със сместа. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35 минути.
  6. Изваждаме от фурната, оставяме да се охлади леко и сервираме.