Close search

Кнедли със сьомга

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Кнедли със сьомга photo-credit Кнедли със сьомга

Продукти

Начин на приготвяне

1. Начупваме сухара на парченца, нарязваме лука, чесъна. Нарязваме сьомгата на ситно. Разтапяме маслото на слаб огън и задушаваме в него лука и чесъна. Добавяме млякото и оставяме за 2-3 минути на котлона.

2. Поливаме парченцата сухар със сместта и добавяме сьомгата, сол, пипер и настъргано индийско орехче на вкус и разбъркваме добре.

3. Поставяме алуминиево фолио и разстиламе върху него сместта и с помощта на прозрачно домакинско фолио оформяме руло. Отстраняваме прозрачното фолио и оформяме рулото като завиваме краищата като бонбон. С клечка за зъби правиме дупчици по цялото руло.

4. Поставяме рулото в уред за готвене на пара или в кошничка за готвене на пара, върху тенджера, в която сме сложили 500 мл вода да заври. Внимаваме кошничката да не опира водата. Задушаваме на пара около 15 мин.

5. Нарязваме на ситно червения лук, настъргваме обелената ябълка, добавяме сметаната, нарязаните на ситно твърдо сварени яйца и овкусяваме със сол, черен пипер, 1-2 с.л. хрян, 1 с.л. лимонов сок и разбъркваме добре.

6. Изваждаме рулото и го оставяме да се охлади, нарязваме го на филийки по 1 см и го сервираме със зелена салата и поливаме с дресинг.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност