Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Коледна къщичка

5.0
от общо 2 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: трудно
Видяна: 5246
Коледна къщичка photo-credit Сладка Коледна къщичка с мед и канела

Продукти

  • 2 ч.л. канела
  • 10 г лимон настъргана кора
  • 2 ч.л. сода угасена в 1 с.л. оцет
  • 1 ч.ч. олио
  • 4 с.л. мед
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 яйца
  • 2 ванилии
  • брашно колкото поеме за средно твърдо тесто

Начин на приготвяне

  1. Замесваме средно-твърдо тесто от всички продукти. 
  2. Разточваме на кора, дебела около 3-4 мм. Правим фигурки за къщичката, или намираме шаблон в интернет, разпечатваме го на принтер и по него изрязваме тестото. 
  3. Така получените фигури изпичаме върху хартия за печене, на 200 градуса, в предварително загрята фурна. 
  4. След като ги извадим, понеже са се надули малко, отново слагаме шаблона отгоре, и докато са топли изрязваме излишното.
  5. Като изстинат фигурите, ги слепваме с разбит белтък и пудра захар. (Става като лепило, и със шприца ги залепяме). Най-отдолу слагаме изрязан кръг (който може да "облечем" във фолио) за основа, и отгоре вече сглобяваме къщичката. Украсяваме по желание (с бонбони, сметана и пурда захар).


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook