Close search

Коледни сладки с украса

5.0
от общо 126 глас
Време: 35
Ниво: лесно
Порции: 10
Сервирай с 5 a852e0e9961b8fb2d7ac49d28a4cebe8c0323c8fb239b45e557c7dbc2ee2a33e Кафе

Коледни сладки с украса photo-credit Ароматни коледни сладки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера в купа и правим кладенче. Слагаме канелата, джинджифила и захарта.

2. Разбиваме яйцата с прясното мляко. Добавяме към брашното. Изсипваме и маслото и замесваме меко тесто.

3. Разрязваме тестото на 3 топки и го разточваме с точилка на тънка кора около 0.5 см

4. Изрязваме тестото с коледни формички за сладки и ги нареждаме на тавичка върху хартия за печене.

5. Печем около 15 мин във фурна на 180 градуса (по възможност на режим "Вентилатор")

6. Изчакваме да изстинат и декорираме с цветна захарна боя, захарни перлички и звездички.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK