Close search

Конфитюр от малини

5.0
от общо 126 глас
Време: 12 ч. и 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Конфитюр от малини photo-credit Конфитюр от малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Внимателно измиваме и почистваме малините.
  2. Поръсваме ги със захарта и ги оставяме да престоят за една нощ. Внимателно разбъркваме.
  3. Прехвърляме в тенджера отделилия се сироп и варим до сгъстяване. Не трябва да забравяме да отстраним получилата се пяна.
  4. След като се сгъсти сиропа, добавяме малините и доваряваме няколко минути. Малко преди да го свалим от котлона, прибавяме лимонтузуто. 
  5. Слагаме капка от сиропа върху студена порцеланова чиния. Ако капката не се разтече, сваляме от огъня.
  6. Разпределяме сладкото в буркани и стерилизираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK