Close search

Крехки пилешки филенца със сусам и соев сос

4.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Крехки пилешки филенца със сусам и соев сос photo-credit Крехки пилешки филенца със сусам и соев сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сусамовото олио със соевия сос в една купичка, а във друга сусамовите семена, солта и галетата. 
  2. Първо потапяме филенцата едно по едно в купичката с маслото и соевия сос, след което в другата купичка със сусама и галетата, така че много добре да се покрият. 
  3. Върху тавичка поставяме хартия за печене и нареждаме филенцата като ги съвсем леко ги напръскваме отгоре със зехтин-спрей. 
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 8-10 минути. Обръщаме филенцата и печем още 4-5 минути или докато придобият златисто-кафява коричка. 
  5. Сервираме със зеленчуци, салата, ориз, киноа или сотирани картофи, по избор. Овкусяваме със соев сос и лимон.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com

Още от : месо

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK