Крем брюле с аеро шоколад

Продукти

  • 2 ч.л. захар
  • 0,5 ч.л. ванилия екстракт
  • 50 г аеро шоколад
  • 240 мл сметана
  • 2 с.л. захар
  • 3 жълтъка

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large krem bryule s aero shokolad

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната до 150 градуса.
  2. Разбиваме жълтъците със захарта и ваниловия екстракт до кремообразна смес.
  3. Загряваме сметаната почти до кипене, добавяме шоколада да се разтопи в сметаната.
  4. След това внимателно прибавяме сместа към разбитите жълтъци, като разбъркваме постоянно.
  5. Разпределяме сместа в 4 огнеупорни формички с обем 125 мл.
  6. Поставяме формите в дълбок съд, в който наливаме топла вода. (Водата трябва да достига до средата на формичките с крем. Това ще позволи на крема равномерно да се запече).
  7. Наблюдаваме водата да не заври, при нужда по време на печенето доливаме хладка вода.
  8. Печем 25-30 минути, като проверяваме готовността както при чийзкейк - средата на крема трябва да е като желе при леко разклащане на формата.
  9. Изваждаме крема от водната баня, охлаждаме го за 2-3 часа в хладилника.
  10. Посипваме крема със захар и го запичаме за 3 минути под грила на печката. Най-добре би било да карамелизираме захарта със специална горелка.