Close search

Крем супа от карфиол с пиле

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Крем супа от карфиол с пиле photo-credit Крем супа от карфиол с пилешко филе

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и начупваме карфиола на букетчета. Сваряваме го в посолената вода 20 минути.
  2. На слаб огън леко препичаме брашното до розово и го объркваме с маслото. Размиваме полученото “тесто” малко по малко с млякото. Бъркаме постоянно, до сгъстяване (около 10 минути).
  3. Смесваме сварения карфиол, без да го изцеждаме от водата му, с получената брашнена каша. Смиламе с миксер и оставяме на слаб огън десетина минути, на затворен капак.
  4. Малко преди да сервираме, правим застройка с жълтъка и заквасената сметана. Добавяме пилешкото филе.
  5. Сервираме, по желание гарнирана с малко свежа мента. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK