Close search

Крем супа от леща в хлебче

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Крем супа от леща в хлебче photo-credit Вкусна супа от леща в хлебче

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
  2. Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
  3. След като лещата омекне напълно, изваждаме дафиновите листа и пасираме супата с пасатор до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. Посоляваме на вкус. 
  4. Издълбаваме вътрешната част на хлебчето и сервираме супата в него. 
  5. По желание, може да сервираме супата поръсена със ситно нарязан зелен лук и черен пипер.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK