Крем супа от моркови с картофи и царевица

Продукти

  • 30 г масло
  • 1 глава лук
  • 40 г царевица
    , от консерва
  • 150 мл. прясно мляко
  • 3 картофа
  • 350 г моркови

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите, картофите и лука. 
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрием зеленчуците. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато зеленчуците съвсем омекнат.
  4. Добавяме царевицата и пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко, до получаване на желаната консистенция.
  5. Супата сервираме гореща.