Крем супа от моркови с портокал

Продукти

  • сол
  • 1 с.л. масло
  • 2,5 ч.ч. бульон
    , пилешки или зеленчуков
  • 0,5 ч.ч. портокалов сок
    , прясно изцеден
  • 1 глава лук
    , ситно нарязана
  • 420 г моркови
    , нарязани

Начин на приготвяне

  1. Сгорещете маслото на среден огън и сотирайте лука и морковите за около 7 минути. Залейте ги с врелия бульон и подгрейте сместа до кипване, след което сварете зеленчуците на слаб огън за около 15 минути (или докато омекнат напълно). 
  2. Пасирайте супата и добавете портокаловия сок. 
  3. Продължете варенето още 5 минути на слаб огън. 
  4. Овкусете със сол на квус и отстранете съда от котлона. Сервирайте.