Close search

Крем супа от моркови с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 65 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Крем супа от моркови с тиква photo-credit Ароматна крем супа от моркови с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa и тиквата нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме тиквата, млякото и малко вода, колкото да покрие тиквата. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато тиквата и морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят, добавяме топеното сирене. 
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. По желание може да декорираме с няколко стръкчета магданоз.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK