Крем супа от царевица с моркови

Продукти

  • 2 моркова
    (нарязани на малки кубчета)
  • 500 мл. бульон
  • 1 с.л. масло
  • 2 глави лук
    нарязани на ситно
  • сол
    на вкус
  • 200 г кашкавал
    настърган
  • 500 г царевица
    от консерва или размразена
  • 1 ч.ч. сметана
    течна
  • 1 картоф
    (нарязан на малки кубчета)
  • черен пипер
    на вкус
  • копър
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. В маслото запържваме лука до златисто. Прибавяме бульона, морковите и картофите, и оставяме да заври. След като заври, намаляваме котлона и оставяме да поври около 10 минути.
  2. След това прибавяме сметаната и царевицата. Бъркаме докато заври и изключваме котлона.
  3. Пюририраме в блендер. След това връщаме обратно на котлона за около 10 минути, като през това време овкусяваме със солта, черния пипер и копъра.
  4. Преди сервиране, поръсваме с кашкавала.