Крем супа от зелен боб с къри

Продукти

  • 1 кубче бульон
    , зеленчуков
  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. къри
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 750 мл вода
  • 2 скилидки чесън
  • 320 г зелен боб

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме зеленият боб заедно с чесъна за 3 минути в зехтина. 
  2. Добавяме водата и кубчето бульон. Варим 15-20 минути след завирането. 
  3. След това пасираме. Слагаме на слаб огън и сметаната, и бъркаме докато се получи гладка смес. Посоляваме на вкус и добавяме кърито. 
  4. Супата сервираме топла, по желание гарнирана със ситно нарязан магданоз.