Кюфтенца с босилек
Продукти
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 г босилек , ситно нарязан
- 1 ч.л. кимион млян
- 1 глава лук
- 1 кг. кайма
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и босилек.
- След това я овкусяваме с подправките.
- От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре.
- Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.
- При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
- Кюфтенцата поднасяме топли.
Спагети с бекон и тиква
В дълбок съд запържваме панчетата или бекона в една супена лъжица зехтин за няколко минути. Добавяме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook