Кюфтенца с пресен лук

Продукти

  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 0,5 връзка пресен лук
  • 7 стръка магданоз
  • 1 ч.л. кимион , млян
  • 1 кг. кайма

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large kyuftentsa s presen luk

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с нарязания пресен лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат леко.  
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.  
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме. 
  6. Поднасяме топли със свежа салата и пържени картофки.