Close search

Кюфтета от червена леща и булгур

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Кюфтета от червена леща и булгур photo-credit Апетитни кюфтета от червена леща

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме лещата и булгура в два отделни съда до готовност. Задушаваме ситно нарязания лук с малко сол, олио и вода.  Прибавяме счукания чесън и кърито.

2. Прецеждаме лещата и булгура, оставяме малко да се охладят и добавяме задушения лук, сол и черен пипер на вкус и галетата. Омесваме добре сместта и оформяме кюфтета.

3. Загряваме олио и пържим до златисто. Поднасяме с цедено кисело мляко и салата айсберг по желание.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK