Лаврак на фурна

Продукти

  • 1 с.л. подправка за риба (марката е по желание)
  • 100 г бяло вино
  • 1 стрък девесил
  • 3 ч.л. зехтин
  • 1 лимон
  • 4 лаврака всеки по 300-400 г

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Lavrak na furna

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме добре рибата. Посоляваме я и я поръсваме с подправката за риба.
  2. Нарязваме лимона на кръгчета и ги нареждаме около и вътре в рибата.
  3. Поливаме със зехтина и бялото вино, и слагаме цялото стръкче девесил отстрани.
  4. Слагаме в тавичка, върху хартия за печене.
  5. Печем на около 200 градуса, за около 30-40 минути.

Съвет:

За гарнитура можем да приготвим салата от пресен спанак с домати и запечено козе сирене. Консумираме и с бяло вино.