Лаврак на тиган с мащерка и розмарин

Продукти

  • 4 скилидки чесън
  • 4 стръка пресен розмарин
  • 4 стръка прясна мащерка
  • 4 филета лаврак
  • 3 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • 1 лимон

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме филетата лаврак. Овкусяваме със сол и черен пипер и намазваме със зехтин.

2. Загряваме оребрен тиган и слагаме филетата първо с кожата върху нагорещения тиган. Печем около 3 мин.

3. Обръщаме филетата и добавяме в тигана сока на един лимон, стръковете мащерка и розмарин и скилидките чесън. Печем до готовност.

4. Сервираме с гарнитура зелена салата или запечени картофи.