Close search

Лазаня с тиква и спанак

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Лазаня с тиква и спанак photo-credit Лазаня със сирене, спанак и тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в незалепващ тиган и в него запържваме парчетата тиква от двете страни, в продължение на 15 минути, докато не станат меки. 
  2. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  3. Бланшираме спанака във вряща вода за около 30 секунди.
  4. В малка тенджера смесваме рикотата, пармезана, спанака и индийското орехче. Разбъркваме и оставяме на слаб огън за около 2-3 минути.
  5. Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
  6. В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквата и след това нанасяме сирено-спаначената смес. Завършваме с кора и соса бешамел. 
  7. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35-40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK