Лазаня с тиква и спанак

Продукти

  • 4 бр. кори за лазаня
  • 500 г спанак
  • 1,5 кг тиква
    , нарязана на кубчета
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 ч.ч. сирене "рикота"
  • 3 с.л. пармезан
    , настърган
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 300 г сос "бешамел"
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Загряваме зехтина в незалепващ тиган и в него запържваме парчетата тиква от двете страни, в продължение на 15 минути, докато не станат меки. 
  2. Добавяме сол и черен пипер на вкус. 
  3. Бланшираме спанака във вряща вода за около 30 секунди.
  4. В малка тенджера смесваме рикотата, пармезана, спанака и индийското орехче. Разбъркваме и оставяме на слаб огън за около 2-3 минути.
  5. Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
  6. В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквата и след това нанасяме сирено-спаначената смес. Завършваме с кора и соса бешамел. 
  7. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 35-40 минути.