Close search

Лазаня със спанак, сирене и кашкавал

3.5
от общо 127 гласа
Време: 65 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Лазаня със спанак, сирене и кашкавал photo-credit Лазаня със спанак и сирене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината, добавя се измитият и нарязан спанак. Когато и той поомекне, се добавят доматите и подправките и сместа се оставя да поври, докато се сгъсти. Отстранява се от огъня и като поизстине, се добавят сиренето и половината от кашкавала.
  2. Корите се сваряват в подсолена вода до полуготовност. В правоъгълна тава се редят на пластове кори и плънка, като се завършва с кори.
  3. Прави се заливка от яйцата и млякото (при нужда се добавя малко вода), с която се залива лазанята.
  4. Запича се на 200 градуса, докато стегне заливката, след което се поръсва с останалия кашкавал и се допича до зачервяване.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK