Лимонов сладкиш с бяла шоколадова глазура

Продукти

  • 120 г бял шоколад
    , разтопен на водна баня
  • 1 с.л. лимонова кора
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер
  • 4 яйца
  • 150 мл масло
  • 250 мл прясно мляко
  • 350 г захар
  • 420 г брашно
  • 1 лимон
    , прясно изцеден

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме захарта с яйцата до побеляване. 
  2. Добавяме разтопеното масло и разбиваме добре. 
  3. След това добавяме млякото, лимоновата кора и ванилията. 
  4. Бакпулверът и брашното ги смесваме, и изсипваме в сместа. Добавяме лимоновия сок. 
  5. Печем на 180 градуса, около 45-50 минути.
  6. След като сладкишът хубаво изстине го поливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание може да гарнираме с плодове по избор.