Close search

Лимоново олио

5.0
от общо 126 глас
Време: 2 седмици
Ниво: лесно
Порции: 2

Лимоново олио photo-credit Ароматно лимоново олио

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Много добре измиваме лимоните и ги обелваме внимателно - трябва да изрежем само кората, всички други части не трябва да ги има, защото зехтина не се загрява и ще останат парченца. 
  2. Поставяме корите в буркани по наш избор (един от литър или два от 500 мл са достатъчни). 
  3. Към поставените в буркана кори добавяме зехтина и покриваме с капак или кърпа. Оставяме на топло и сухо място за две седмици. 
  4. След това минаваме през сито за да отстраним добре корите от лимоните.
  5. Изсипваме в буркан.

* Рецептата е адаптирана от you-made-that.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK