Close search

Лимоново сладко

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Лимоново сладко photo-credit Лимоново сладко (Lemon Curd)

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме добре лимоните. Настъргваме кората им и ги изцеждаме хубаво. 
  2. В голяма метална купа разбъркваме настърганата кора, сокът и захарта до пълното стопяване на захарта. 
  3. Добавяме нарязаното на кубчета масло и поставяме купата на водна баня, като разбъркваме сместа периодично. 
  4. В друга купа разбиваме яйцата с миксер.
  5. След като напълно се разтопи маслото, добавяме на тънка струйка яйцата, като бъркаме непрекъснато. 
  6. Готвим на водна баня още 20 минути, при постоянно разбъркване. 
  7. Готовото лимоново сладко трябва да се сгъсти и да прилича на крем - тоест да може да остане на опаката част на супена лъжица. 
  8. Охладеното сладко прехвърляме в стерилизиран буркан или няколко малки стерилизирани бурканчета. 
  9. Бурканът затваряме плътно и съхраняваме в хладилник. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK