Мъфини с белтъчен крем

Продукти

  • 0,5 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 350 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 150 г захар
  • 3 с.л. какао , натурално
  • 250 г прясно мляко
  • 80 г олио
  • за крема
  • 6 белтъка
  • 3 с.л. захар
  • 2 г оцет

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large mafini s beltachen krem

Начин на приготвяне

  1. Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме настрани. 
  2. В друга купа разбиваме яйцата с олиото и прясното мляко. Изсипваме при сухите съставки, разбъркваме много добре и пълним във формички за мъфини. 
  3. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20-25 минути.
  4. За крема: Разбиваме белтъците със захарта и оцета на твърд "сняг". 
  5. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали и запичаме за няколко минути във фурна (докато получат златист "загар").